Uncategorized

Şova: Pe lotul Lugoj-Deva lucrează 100 şi ceva de oameni; n-au făcut un metru în plus de construcţie

România are 800 de milioane de euro de cheltuit anul acesta iar pe şantiere, la cei 176 de kilometri de autostradă aflaţi în lucru, sunt aproape 1.800 de muncitori şi câteva sute de utilaje, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în plenul Camerei Deputaţilor. Acesta a subliniat totodată că pe lotul 3 Lugoj-Deva lucrează mai mult de 100 de oameni, care nu au făcut un metru în plus de construcţie, ci doar au dărâmat ceea ce s-a făcut anul trecut.

Autostrada A10 – Lot 4 – 22 Iulie 2018

Compania Naţională de Administrare Infrastructurii Rutiere deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat că recepţia lucrărilor a fost amânată din cauza mai multor probleme. „Autostrada nu a fost deschisă mai devreme, motivul fiind creşterea exigenţelor companiei în ceea ce priveşte problemele de calitate, inclusiv extinderea perioadei de garanţie. Constructorul a inţeles şi a refăcut anumite porţiuni, termenul de finalizare şi recepţie este 30 iulie. Încercăm să deschidem traficul în weekend, vremea nefavorabilă nu a permis constructorilor să toarne asfalt”, a explicat Neaga, citat de Capital.

Potrivit datelor oficialilor CNAIR, lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, între Aiud şi Decea, în lungime de circa 12,45 km este finalizat în proporţie de 100%. Din datele privind stadiul proiectelor în derulare rezultă că cei 12,45 km de autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni.

Mai mult, oficialii CNAIR decontează o factură în valoare de circa 20 milioane lei pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Sebeş-Turda. Luna trecută, Tirrena Scavi a primit aproximativ 1,1 milioane de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectantul autostrăzii Sebeş-Turda, Lot 3 în valoare de circa 420 milioane lei este firma Aecom Ingenieria SRL, consultant – DRDP Cluj, iar constructor – asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA. În prezent, proiectul are nevoie doar de un aviz în cadrul Consiliului Tehnico Economic – Siguranţa Circulaţiei CNAIR.

Contractul cu Tirrena Scavi S.p.A a fost semnat în 16 aprilie 2014, iar termenul iniţial de finalizare a fost 20 martie 2016. Lotul 3 (12,45 km) urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud şi Unirea.

Lotul 4 de autostradă, dintre Decea şi Turda a fost construit de Porr Construct SRL, valoarea lucrărilor fiind de circa 470 milioane lei.

Construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, costă aproape un miliard de euro. Primele două loturi ale autostrăzii au avut termen de finalizare octombrie 2016, iar loturile 3 şi 4 au avut termen de finalizare în martie 2016.

În 2015, autostrada a fost în centrul unui scandal, după ce s-a aflat că pentru mai bine de 66 de kilometri din cei 70 nu au fost emise autorizaţiile de construire, cu toate că firmele constructoare lucrează încă din 2014.

http://www.mesageruldesibiu.ro/o-noua-promisiune-deschidem-loturile-3-si-4-din-autostrada-sebes-turda-in-cateva-zile/

 

Standard